Hoe wij jou op LinkedIn vinden?

By 10 juni 2015 februari 17th, 2016 Geen categorie

Dit jaar noemt 80% van de recruiters LinkedIn als belangrijkste wervingskanaal. Gemiddeld 1 op de 5 vacatures worden vervuld doordat recruiters LinkedIn gebruiken. Daarmee verstevigd LinkedIn zijn koppositie en laat andere wervingskanalen, waaronder jobboards, achter zich [Bron: Stand Van Werven 2015].

“Uit recent onderzoek blijkt dat 55% van de Nederlandse bedrijven gebruik maakt van sociale professionele netwerken als Linkedin om talent te werven,” zegt Lena Olivier, business leader bij LinkedIn. “Hierdoor zijn ze in staat om veel pro-actiever te recruiten dan vroeger.”

Het hebben van een LinkedIn profiel is essentieel geworden voor werkzoekenden. Om op te vallen tussen de vele andere kandidaten is het zo volledig en relevant mogelijk invullen van je profiel heel belangrijk. Maar er zijn al zoveel LinkedIn-profielen, dus hoe zorg je ervoor dat wij als recruiters jouw profiel kiezen?

  • Zoek jezelf eens op via LinkedIn. Zoek niet op je eigen naam, maar denk eens als een recruiter! Zoek op jouw specialisme of vakgebied en zorg ervoor dat je bij deze search tevoorschijn komt.
  • Zet in de kopregel van je profiel wat je specialisme is of de functietitel die je zoekt/ambieert.
  • Ga netwerken; netwerk met kennissen, collega’s en vrienden die (voornamelijk) aanwezig zijn in de branche van jouw nieuwe werkomgeving.

Wil jij meer weten over hoe jij LinkedIn kan gebruiken? Neem dan eens contact met mij op (jschuurkamp@collegehealthcare.nl) en wellicht kan ik je nog enkele goede tips geven.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wij hebben de mooiste sales, marketing en medical vacatures in de commerciële gezondheidszorg (farma, medical devices) online staan op www.healthcarejob.nl

Met vriendelijke groet,

Jarno Schuurkamp
E-Recruiter