Business (Data) Intelligence, jouw toekomst?

By 20 mei 2015 februari 17th, 2016 Geen categorie

We horen bijna dagelijks berichten over de exponentieel groeiende hoeveelheid data (term: Big Data). Dit is een ontwikkeling waar we, ook in de commerciële gezondheidssector, niet omheen kunnen en waarbij we nog maar aan het begin staan.

Volgens een studie van het McKinsey Global Institute is data-driven dé werkwijze van de toekomst. In haar rapport voorspelt zij dat er op de Amerikaanse arbeidsmarkt binnen 5 jaar een tekort aan +- 180.000 Data scientists (data-analisten) is.

Tegelijk gaat alles steeds sneller en hebben we steeds minder tijd om een beslissing te nemen. De hoeveelheid gegevens die managers bij een beslissing moeten betrekken groeit en de tijd die we daarvoor hebben neemt af. Zonder een gedegen advies wordt het dan wel heel lastig om op tijd de juiste beslissing te nemen.

Tekort aan data scientists
Het ‘op creatieve manier’ bij elkaar brengen van verschillende soorten en typen data om ongedachte inzichten te verkrijgen en die te vertalen in praktische zaken blijft mensenwerk. De aanwas én beschikbaarheid van data en de voortdurend groeiende behoefte aan analytics zorgen ervoor dat het tekort aan data analisten steeds groter zal worden. Een goede data scientist heeft verstand van statistiek, data blending/crunching en data visualisatie.

Zie jij jezelf helemaal terug in dit profiel? Vind jij het geweldig om gegevens te verzamelen, te analyseren en daarover adviezen te schrijven? Bekijk dan de vacature Marketing Information Manager of neem contact op met Mick Holwerda via mholwerda@collegehealthcare.nl of 038 455 6262.

 

Data Analist