Baas of Leider, Wat bent u?

By 14 april 2015 februari 17th, 2016 Geen categorie

Goede leiders zijn in staat om anderen te stimuleren en inspireren. Daarmee verhogen zij de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen organisaties. Er is echter een groot verschil tussen het hebben van een baas of een leider.

Als E-Recruiter bij The College Healthcare ben ik vrijwel maandelijks op zoek voor bedrijven die bijv. een Business Director nodig hebben, of naar personen voor wie een directiefunctie weleens een mooie volgende stap zou kunnen zijn.

Daarbij wordt natuurlijk gekeken naar het CV, maar belangrijker nog is de persoon achter dit papiertje. Juist omdat de persoon een enorme impact zal gaan hebben op het bedrijf (vooral ook op het personeel) is het van belang dat de juiste persoon bij het juiste bedrijf komt.

Wat maakt dan het verschil tussen een leider en een baas?

  • Bazen zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van hun autoriteit. Leiders zijn afhankelijk van de goodwill die ze verdienen op de werkvloer.
  • Bazen sturen bij voortgang; leiders coachen bij voortgang.
  • Bazen inspireren met angst; leiders inspireren met enthousiasme.
  • Bazen delen taken uit. Leiders geven de richting aan.
  • Bazen zoeken naar schuldigen bij problemen. Leiders lossen problemen op.

Bent u benieuwd naar uw eigen leiderschapskwaliteiten? Of misschien wel naar die van uw medewerkers? The College Healthcare biedt u meerdere op maat gesneden assessments aan om hier achter te komen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 038-455 6262 of info@collegehealthcare.nl

Wat bent u? De baas, of een leider?